אם לא מצאת חדר מתאים לצרכיך, התקשר אלינו או שלח לנו אימייל, ונתאים לך יחידת אירוח.

ארוחת הבוקר שלנו

חדר האוכל שלנו יכול לארח את כל אורחינו בו בזמן, ממוקם בצלע הצפונית של הח'אן. כולו חלונות זכוכית גדולים, המשקיפים על הר החרמון, שצמרתו מושלגת בחורף. מבעד לחלונות נשקפים גם נופי עמק החולה, הרי הגולן והרי כנען. אתם סועדים ממש מול צמרתו של עץ התות העבות, שכבר מזמן חגג יומולדת 100 ועדיין נותן פרי!

הרבה שנים לא הגשנו ארוחות-בוקר, כי לא היו לנו תנאים להגיש ארוחה באיכות שרצינו. רק לפני כמה שנים סיימנו סופסוף להקים את חדר האוכל המקסים, שעבורו רכשנו ציוד מקצועי ומשוכלל, ומאז אנו מגישים ארוחות בוקר, אשר שמען יצא לתהילה, תרתי משמע … ראו למשל את דברי השף ישראל אהרוני, שכתב עלינו ב"ידיעות אחרונות": " מקום נהדר (…), שופץ באופן מעורר התפעלות לחדרי-אירוח ברמה גבוהה" (ראה להלן: "כתבו עלינו בעיתון"). גם ידידנו, השף שאול בן אדרת, ממסעדות "קימל" ו"קימל בגלבוע", שהוא ואשתו אורית הם אורחים קבועים שלנו, תרם כמה מתכונים לארוחת הבוקר שלנו …

הנוף מסביבכם מיוחד במינו – אבל כך גם ארוחות הבוקר של אילנית (מעריציה קוראים לה אתי), שהיא איתנו כבר 16 שנים, ובזמן הזה סיימה כמה וכמה אקדמיות לבישול ולאפייה. לא תיאלצו להשכים קום בשעה בלתי אפשרית. ארוחת הבוקר מוגשת החל מהשעה 9:00 ועד השעה 11:00. ליוצאים לחרמון, ובתיאום מראש, אפשר גם מוקדם יותר ואף מאוחר יותר, אם אתם מתעכבים בתפילת השבת בבית הכנסת העתיק.

ארוחת הבוקר מוגשת בהגשה אישית, על השולחן יצפו לכם מגשי עץ מסתובבים, עמוסים בקעריות מלאות מעדנים, מעשה ידיה הברוכות של אתי. קעריות גבינת לאבנה מתונה בחמיצותה וגבינת שמנת עדינה, שאתי מגבנת בעצמה. רק המלוחה, הצפתית היא תוצרת מחלבתו המיתולוגית של המאירי בצפת.  סלט הירקות העשיר הוא טרי טרי, ממש מאותו בוקר (אם אינכם אוכלים ירק מסוים, ספרו לנו ונכין לכם סלט אישי, לפי בקשתכם). יש גם סלט טונה קלאסי, סלט כרוב בחומץ בלסמי מנוקד באגוזים, סלט טבולה, זרוע בגרגירי רימונים או חמוציות וטבול ברוטב של שמן זית, מיץ לימון, מיץ תפוזים ומיץ רימונים, מיוחד בטעמו הוא טפנד העגבניות או הזיתים, סלט הסלק הנפלא הוא מתכון של השף שאול בן אדרת, סמירה, יד ימינה של אתי, מפליאה לגלגל את עלי הגפן, הממולאים באורז, בצנוברים ובצימוקים, ומבושלים ברוטב לימון ושמן זית.

אתי גם רוקחת ריבות נפלאות מפירות הגדלים בוואדי ראש פינה ובהרי הגולן וכובשת זיתים, הנקטפים בעונתם מעצי הזית שלנו. על השולחן יחכה לכם תפריט הביצים העשיר, הכולל גם את מנת הדגל: ביצה במעטפת של עלה סיגר ובתוכה ביצי עין, גבינות, פטריות ועשבי תיבול. ואולי תעדיפו את שקשוקת העגבניות או את שקשוקת התרד המוקרמת, שתיהן מוגשות במחבתות לוהטות אישיות. לחם האגוזים החום הנפלא מוגש חם מהתנור (לילדים יש לנו לחם לבן, מיוחד בטעמו). גם כד הלימונדה בנענע ובעשבי תיבול מהגן שלנו מוגש צונן.

על שולחן הקפה בשירות עצמי יחכו לכם מיני תה, קפה, קפה פילטר, קקאו, קורנפלקס לילדים וגרנולה נהדרת, מתכון שאתי המציאה ומנדבת בחפץ לב לכל מבקש. מומלץ מאוד לאכול את הגרנולה ביוגורט, הממותק בריבת פירות היער או בדבש. צנצנות זכוכית עמוסות במגוון עוגיותיה של אתי וגם אחת מעוגות הבוקר שלה: גבינה, תפוזים או בננות. כשנחה הרוח על אתי, היא תפנק אתכם גם בפנקייקים או בפיצות מיוחדות.

בחורף כשיורד גשם, נפלא לשבת בחדר האוכל המחומם ולהתענג על מראן וקולן של טיפות הגשם הניתכות מכל עבר, נוקשות בחלונות הזכוכית ומשתקפות דרכן, ולעקוב אחרי העשן המסתלסל מארובות תנורי העצים ולצפות באדים העולים מהבריכה המחוממת.

אתם תתאהבו בבשלנית, שאת מעשה ידיה אתם טועמים. אתי היא אישה גדולה (תרתי משמע), שופעת טוב לב ונדיבות. אתי היא דתייה אדוקה, מקפידה על קלה כעל חמורה ושומרת על הכשרות, אצלנו ממש כמו אצלה בבית (בהיותנו מקום קטן, איננו יכולים לממן משגיח בשכר). בימי שבת, כשאתי אינה עובדת, סמירה ונורה מגישות את ארוחת הבוקר ומטגנות ביצים למי שמעונין, אך אם תודיעו לנו מראש, שאינכם אוכלים ביצים המטוגנות בשבת, אתי תבשל לכם כבר מיום שישי ביצי "חמינדוס" (ביצים חומות, המבושלות כל הלילה).

ארוחות הבוקר שלנו מיוחדות גם בכך שהן על טוהרת תוצרת הבית, שלא כמו במקומות אירוח רבים, המזמינים ארוחות בוקר מקבלנים או מפנים את אורחיהם לבתי הקפה הסמוכים, המגישים ארוחות בוקר סטנדרטיות.

אנו מבטיחים לכם, שאת חווית ארוחת הבוקר שלנו לא תשכחו במהרה .